Klara

Klara


Hej!

Någon jag inte nämnt så mycket här är ju min trogna följeslagare Klara. Vem hon är och hur hon hamnade här hos just mig?

Det hela började väl egentligen 2015 ägaren till den hästen jag red då vart jourhem åt klara då det lokala katthemmet hade någon möjlighet att ha hand om henne. Så till en början var hon bara med ägaren till stallet ett par gånger och jag blev mer och mer kär för varje gång. Hon var lite speciell eftersom hon haft ett tufft liv innan hon blev omhändertagen. Ganska stressad, tyckte inte om barn och var ganska tillbakadragen tills man lärde känna henne. Vilket nu när jag tänker på det låter precis som jag. Vi klickade på något vis. Jag visste dock att mamma sagt, inga fler husdjur då vi redan hade haft 2 katter och hade en hund. Men jag kunde inte låta bli, så jag grävde lite djupare och bestämde mig,hon bara skulle bli min.

Det liv hon hade innan hon kom till mig var tufft, hon flyttade runt mycket hos olika typer av dåliga människor då hennes ägare inte hade möjlighet att ta hand om henne. Jag säger inte att hon blivit slagen utan har väl egentligen bara inte fått stanna på samma ställa under en längre tid för att kunna känns sig trygg. Hon hittades springandes lös på stan och då tog polisen hand om henne och avgjorde att ägaren inte var kapabel till att ta hand om henne på rätt sätt.

Klara blev min på papper den 17 april 2015. Då var hon 7 år gammal och jag 16. Jag visste väl inte riktigt vad det innebar då och jag jag hade hittat en kompis som skulle bli min närmsta kompanjon. Till en början var hon svårmanövrerad, kunde inte riktigt gå i koppel och det lyste igenom ganska så direkt att hon var van vid att ha högsta kommandot. Men jag började om från början i stort sett, vi tränade lite trick, inkallning och sådant man egentligen gör med valpar men eftersom jag inte visste vad hon kunde så tyckte jag att det var en bra början. Jag räknades ju fortfarande som ett barn kan man ju säga så jag var länge orolig att hon en dag skulle sluta tycka om mig men dagarna gick och vi blev bara mer och mer bästa kompisar.

Klara blev 10 för en månad sedan men är lika ung i sinnet som när hon var 7. Jag hoppas på minst 2 år till med henne, vilket jag absolut tror vi kommer få…

– Ebba

Alla bilder nedan är tagna av Emma Jensen – Cloudy Capture. Finns på instagram @cloudycapture

Detta är omkring precis när jag fått henne

En reaktion till “Klara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *