Upplägg och framtidstankar

Hej!

Jag har lite svårt att sova,hundra tankar får genom huvudet och jag längtar så förbaskat mycket till stallet. Hade kunnat åka dit redan nu om jag inte hade varit så trött så jag sitter i stället och drömmer mig bort till hur det kommer se ut om 2 el 3 månader för oss. Hur vi lagt upp träningen och samt hur långt vi har kommit. Just nu är jag ganska ovetandes eftersom vi båda är väldigt nya för varandra. Jag fick dock feeling och skrev in honom på TDB redan nu, hade så svårt att motstå. Nu finns han där för framtida anmälningar. Sedan kan jag tycke det är ju ingen tävlingshäst om han inte finns på TDB, skämt åsido så ville jag prova om det gick. Det ända som fanns var ett UELN men de räckte tydligen.

Men allt det där är långt i framtiden, han är tunn på både muskler och fett så nu sätter vi upp rimliga mål med kondition och uppbyggande övningar i fokus. Från andra provridningen så gav Jessica mig väldigt bra tips på små saker som jag behöver tänka på men de sakerna är också viktigt för att han ska utvecklas och bygga på sig. Han ska fasas in på ett annat foder än de han har just nu, vi börjar med något enkelt så får vi se hur det artar sig.

Mina tankar så så att vi lägger upp ett vanligt schema som för en vanlig häst igång fast vi gör lite kortare pass och längre återhämtning, ger honom bra chanser att orka med men att ändå bygga på lite varje gång så vi kommer någonstans. Sedan är han ju igång men behöver en bättre grundkondis för att orka med det som komma skall. Just nu går han barfota, så småningom kommer det åka på skor. Dock får vi se hur han sliter sina hovar innan vi gör något vid dem. Måste dock ha tag i en hovslagare som kan kolla över han fötter snarast. Vaccination och allt det där också. Som ni märker är det ju en bra bit kvar på vägen innan det händer något men jag lovar att dela med mig av så mycket jag kan.

– Ebba

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *