Pebbles, Jag och Klara

Pebbles, Jag och Klara

Hej!

Första veckan på semestern är avklarad, de sista dagarna har gått riktigt fort om man jämför i början. Men jag har ju haft problem med sömn hela veckan så jag hoppas att jag kan få sova i natt så jag är redo för sista rycket innan jag går tillbaka till jobbet. Det är lite tråkigt att ha semester och bara vara hemma, jag hade planer men dem blev ändrade eftersom jag tog hem Pebbles. Dock är jag väldigt glad över att jag lyckades pricka min semester och P det har blivit mycket enklare att hinna med och umgås och spendera timmar i stallet som jag kanske inte annars hinner de dagar jag jobbar. Sedan har det varit så roligt att se Pebbles utveckling på bara dessa 3 veckor, jag är så oerhört tacksam för honom.

Idag så har jag och P både ridit ut och på banan. Jag hade med mig Klara till stallet idag för första gången sedan P kom och tänkte att vi alla 3 skulle ge oss ut på en runda i skogen som framridning. Nu behöver jag ju inte tänka på trafik och så och kan ha Klara lös sedan så har hon erfarenhet att vara med min jag tror att det kan vara P’s första gång. Det gick över förväntan dock så var har betydligt mer taggad än vad han brukar vara när Klara sprang framför. Men han kändes säkrare så jag tror han uppskattade att ha någon framför sig.

Vanlig uppvärmning ute, vilket jag alltid gör. Det känns så onödigt att springa runt på den lilla ridbanan vi har i 1h när man kan få precis samma känsla ute och hästen kan få rätt förutsättningar att sträcka och och bli varm i kläderna. Eftersom han var så taggad var det svårt att få honom mellan hand och skänkel som han har varit alla pass hittills så jag fick improvisera och blanda in lite skänkelvikningar för att få honom att fokusera på annat, blev också något för kort i traven men han är mycket enklare att påverka så jag rättade till det ganska så omgående.

När det gäller att rida i paddocken så bli han mer blockerad och går över i konstant vänsterställning specifikt i traven. Han blir riktigt svår där och jag försöker med allt men idag löste jag nog en liten bit av problemet. Kortade upp tygeln aningen för mycket och försökte sätta honom på rumpan innan vi bytte varv. Då bromsade han upp automatiskt och tog min skänkel på mer allvar och flyttade ut rumpan. Det är en lång bit kvar men med honom får man se det lilla som en vinst och han har ju endast blivit riden såhär i 2 veckor om man inte räknar in den veckan han tog det lugnt. Men efteråt var jag nöjd, P gav en bra känsla de stunder jag frågade om något men det är fortfarande lite kaos där i mellan men en sak i taget.

Blev lite sugen på att hoppa några språng någon dag nästa vecka, vi får se hur det blir med den planen. Hade dock varit roligt att se om känslan från provridningen ligger kvar. Resten av kvällen ska jag försöka lägga på städning och matlagning. Vi får väl se hur det blir med städandet…

– Ebba

Bild tagen av: Lina Green
Instagram: @linagfoto

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *