Igång igen

Igång igen

Hej!

Har ni haft lika tråkigt väder som vi har den senaste veckan? Det har regnat och varit plusgrader så den tjäle som fanns i marken har försvunnit och i och med detta är det lervälling upp till hästarnas knän.Alltså har motivationen varit i stort sett obefintlig denna veckan och tyvärr har Pebbles vilat sedan i måndags. Ingenting går enligt plan kan jag känna dock är det mu bara en vecka och har har nog inte hunnit tappa så mycket utan snarare samlat på sig energi. Det blir ju inte så mycket träning direkt heller dagarna som är kvar men att komma igång igen är något vi måste. En snabb med försiktig igångsättning väntar ihop med lite grooming inför kommande träningsperiod. Just nu är han en otacksam liten skitunge som går runt och undrar när han ska få lite uppmärksamhet. Aningen jobbig med andra ord. Självklart självförvållat men jag kan inte låta bli att klaga ändå. Jag tror dock att han ser fram emot att sätta igång och jobba igen eftersom han är en riktigt arbetsmyra men sist han vilade såhär länge så var han ju betydligt mer ut form så vem vet vad som kan hända.

Att det är söndagsnatt och jag inte kan sova är inget nytt. Ligger alltid vaken extra länge och har ångest över kommande vecka. Jag försöker alltid sätta mig med något annat vid sådana tillfällen. Då blir jag trött tillslut och kan åter igen gå lägga mig igen, det är dock en bra tid att sitta och skriva eftersom huvudet går på högvarv och oftast så får jag till det jag skriver ganska bra. Jag blir iallafall nöjdare än om jag hade suttit en måndagseftermiddag efter jobbet halvdöd, tror inte någon hade fått fram ett bra ord då. Så när det ärr slut på ord är det dags att gå och sova för då har hjärnkontoret stängt ner. Känns dock som jag kommer behöva sitta en stund idag. Tur att jag är ledig i 3 dagar så jag kan återhämta den sömn jag inte får i natt.

Går vi tillbaka till Pebbles så försöker jag att tänka ut något bra upplägg denna veckan. Det är alltid svårt att knapra ihop något bra. Hur mycket jag än planerar brukar det ändå ändra sig men det är ändå skönt att ha något att falla tillbaka på. Men jag tror att det blir något i stil med.

Måndag: Igång-jogg utomhus. Så lugn häst som möjligt i en låg form. Raka spår, hårt underlag. Jag tänker efter att ha står i mjuk hage så skulle nog han må bra av att gå på byvägen en sväng. Ingen risk för lera och jag kan ha bättre koll på vad som händer.

Tisdag: Longering – Mycket övergångar, låg form men långa och friska steg framåt. Julafton är alltid svår att få ihop dagen. Troligtvis blir det stallet senare på kvällen så för att slippa att ge sig ut i mörkret gör vi det enkelt för oss och kör en kortis i ridhuset.

Onsdag: Längre uteritt, få upp lite flås men korta intervaller. Jag vill inte jobba han för hårt efter en vecka lugnt men jag tror att detta kan bli en bra dag att ta upp tempot lite.

Torsdag: Markarbete, lite trav och galoppbommar kanske även någon studs. Markarbete är något vi fuskat lite med. Vi har hoppat och ridit mer åt dressyrhåller men travbommar och sådant är det lite dåligt med. Eftersom det är lite lugnare vecka så känns det bra att rida lite bommar itället för att hoppa.

Fredag: Vila. Sadelutprovaren kommer denna dagen och det kändes bäst att lägga in vila där eftersom jag inte riktigt vet hur långt tid det tar och eventuellt så skulle hon massera honom också. Dock är väl risken större att det blir vid ett annat tillfälle. Så för att hinna med allt innan jag börjar jobba vid 12 så tar vi det lite lugnt denna dagen

Lördag: En vanlig gammal hedlig uteritt, ut i skogen och ha roligt! Busa till det lite och skratta så tårarna rinner. Hade varit roligt om man kunde få lite sällskap man annars tar vi oss en tur själva.

Söndag: Trim/Dressyr, vi stämmer av veckan som varit och släpper på lite stelhet och försöker hitta balansen efter gårdagen. Fokus på volter och förflyttningar. Det vanliga vi brukar göra då jag tycker dressyr är för tråkigt för att rida blandar vi in en genomkörare också. Vårdar gott för kommande vecka.

Efter att ha skummat igenom det jag nyss skrivit är jag riktigt nöjd för en gångs skull. Annars så brukar jag ändra mig flera gånger om eller så är det svårt att dela upp vilka dagar det blir ridhus, jag vill rida så lite där som möjligt för att jag vet att P inte tycker om det lika mycket som att vara i skogen men med denna planen tror jag det blir toppen.

Sist men verkligen inte minst så har jag varit och köpt kraftfoder till Pebbles idag. Det har inte riktigt funkat att köpa 1 säng Krafft Protein då han äter upp den så fort och eftersom jag inte har körkort blir det svårt för mig att transportera ut en ny säck om det skulle behövas så denna gången gick vi all in. Min stallägare känner en tjej som har det på lösvikt för 6 kr/kg, alltså halva priset om man skulle köpa på Granngården. Så vi var där idag och tog med oss 100 kg mat hem så nu har jag så det räcker ett tag. Det ända som behöver köpas kommer vara lusern och det är ju betydligt billigare och drygare. Så 600 kr fick jag betala för 100 kg mat. Hade fått betala 1200 för samma mängd om jag köpt på Granngården. Riktigt glad över att det gick att lösa. Samtidigt så har vi nog hittat ett bra ställe vi kan åka och träna på i vinter. WIN – WIN situation

– Ebba

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *