Tillbaka på hästryggen

Tillbaka på hästryggen

Hej!

Jag tror nog att jag avslutat min vecka på bästa sätt på Pebbles rygg. Det är över 2 veckor sedan sist om man inte räknar med den korta stunden jag provade P sadel i fredags. Men det kändes riktigt skönt att vara tillbaka där. Det kändes hemma på något vis. Dock så tror jag att han har mått bra av den vilan för att få smälta allt men samtidigt var vi båda redo att sätta igång idag. Det var en helt annat driv i P idag. Han var riktigt på men det var inte svårt att motivera honom till jobb. Dock är han ju sitt stressade jag som vanligt när han vilat men inte helt omöjlig att nå som han brukar. Vi red ut en sväng och joggade lite smått i alla gångarter. Tanken var att bara jogga i trav men jag kunde inte låta bli att ta två små galopper. Det var ju så länge sedan.

I fredags så hade jag sadelutprovare samt massör ute för att se över Pebbles. En ny sadel visste jag att vi behövde men jag har gått och funderat över om han även skulle må bra av lite massage. Vi började prova ut sadlar. Hon hade med sig lite olika märken så som: Zaldi,Pessoa,Knights och lite andra märken som jag inte lagt på minnet. Men vi hittade faktiskt en sadel som verkligen låg toppen. Det var verkligen på tiden och med den blivande säsongen som kommer behöver vi en riktig sadel som passar och som funkar för det vi ska göra. Så jag köpte en Pessoa Paris Don Neco. En äldre modell av sadel men så otroligt skön med precis rätt stöd som jag behöver utan att känna mig fast som jag gjorde i andra sadlar vi provade. Riktigt nöjd med mitt köp, känner mig redan hemma i den.

Det blev lite massage också och han var riktigt nöjd. Hon som masserade sa att han var en riktigt nöjd kund och jag kan inte mer än hålla med. Han var lite hård i musklerna i ländryggen men det var inte kaosartat. Dock så rättade hon nog till det lite iallafall men vi tyckte båda att vi börjar med besök varje månad för att jag tror han skulle uppskatta det och det underlättar ju även träningen om han är mjuk och len i kropp som knopp. Så nästa besök är om 6 veckor ungefär. Så nu kör vi på som vanligt tills dess.

Gott nytt År på er!

– Ebba

2 reaktioner till “Tillbaka på hästryggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *